Gå til innhold

Blomsterfestival. Shit!

Stadig en festival å gå på i Korea. Her på øya avholdes hvert år en blomsterfestival, og folk strømmer til. Fruen og Doggie tok turen dit en deilig fredags ettermiddag hvor tempen lå på 20 grader – slett ikke verst en uke ut i november!

Det var mengder av blomster:

blomsterfestival

Skulpturer og bygninger var også kledd i blomster:

Mye fint å se på, og været var alldeles deilig:

Det var selvfølgelig masse folk – hallo, vi bor i Korea, liksom…
Mange skoleklasser var her også. Ungene lærer tidlig å posere foran kamera – med disse fingertegnene som de absolutt må gjøre på bilder:

koreanske barn

Koreanere tar veldig mye bilder. Spesielt selfies. Det har blitt en farsott med selfie-stenger til mobilen, og det er slett ikke bare ungdom som bruker dem! Her er både eldre menn og damer i gang med å forevige seg selv ved hjelp av selfie-stang (Fruen kan det også, dog uten stang…)

Og når jeg snakker om posering. Doggie er ganske godt dressert. Han sitter når vi sier «sitt» og kan bli på angitt sted til han får lov å flytte seg. Ganske greit når bilde skal tas. Som her i blomsterbuen:

Poserende Doggie

Og hver gang jeg sier «sitt» – og hunden setter seg, så vekker det begeistring og beundring blant koreanere! De er tydeligvis ikke vant med dresserte hunder. Tross alt er Korea fremdeles et hundespisende land, og det er nok unaturlig å dressere maten…  Jaja. Mange syns det er veldig spennende med denne hunden min, som tydeligvis forstår ting. Vi traff en gjeng damer som syns Doggie var hysterisk morsom. Ihvertfall hylte og lo de hver gang han satt seg. Og de ville prøve selv. Så de sa «shit». Men det er jo ikke rett kommando, så Doggie sto. Jeg prøvde å lære dem forskjellig uttale på «shit» og «sitt», men det var vanskelig. Det ble med «shit» – som de ropte og brølte, til tross for at jeg forklarte hva ordene betydde. Da lo de ennå mer, for tiss og bæsjehumor er veldig poppis i Korea. Siden festivalområdet ikke var så stort, møtte vi disse damene ganske mange ganger. Det var ikke vanskelig å høre hvor de var, for hver gang de så oss hylte alle sammen «SHIT». Så da måtte Doggie til slutt posere igjen – med «shit»-damene:

Shit

«Redd meg, Mamma – redd meg!»

 

en kommentar Send en kommentar
  1. Borghild #

    Herlig å lese Ellen!! Syns jeg hører dem, knising og fjolling, når jeg leser er det som å være tilbake igjen! Savn!!:-))

    november 8, 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: