Gå til innhold

Flatbrød, Cat J og Askepott

«Hva skal jeg servere til lunch fredag?» tas ofte opp som tema rundt middagsbordet vårt.
Cat J-prosjektet hvor Trond jobber får fremdels levert Fruens hjemmelaga lunch ved ukeslutt. Denne gang hadde jeg en idé om at neste lunch skulle være lapkaus. Det har jeg servert før, men da har jeg også hatt flatbrød – tatt med i kofferten fra Norge.  Men alt det norske flatbrødet er nå oppspist… og lapskaus uten flatbrød er jo ikke noe stas!? Men Karna (14) ser tydeligvis ikke problemet:
– «Kan du ikke bare lage flatbrød, da?» Ehhh… lage flatbrød? Well, det har jeg aldri gjort før. Men jeg har jo takka mi her, så jo… Nei, jeg har ikke lerretet som jeg bruker å kjevle på.
– «Må du ha det?», spør Trond. Nei, det går vel å få kjevlet tynne leiver uten lerret, også. Men rutekjevle har jeg ikke. Forresten har jeg ikke vanlig kjevle heller – bare en bambusstokk (hallo; vi bor i Asia!) og bakstepinnen – den MÅ jeg ha.
– «Er ikke det den lange trepinnen som er litt tynn i enden?» Jo nettopp den ja. Den har jeg ikke her. Ikkeno’ problem, det vet Trond hvor vi kan få kjøpt. Så bærer det avgårde til super’n, hvor Trond finner den koreanske utgaven av norsk bakstepinne: Et langt skohorn i bambus. Hahaha, Mr. Barka er kjent for kreative løsninger!

Ok – disse leivene hadde ikke stått til fagprøve i flatbrød-faget! De blir både skakke og hullete. Men stekt ble de, og godt smakte de. Hurra, flatbrød i Korea – den bragden er jeg rimelig kry av!

Flatbrødstabel

Og mens fru Barka lekte bakstekone, var Hr. Barka på stålkuttingsseremoni (til tross for at mye av stålet allerede er kuttet). Syns han ser rimelig happy ut, her han står med verdens beste prosjektsekretær Young-Mi:

 

Mr. Barka & Young-Mi

Det er jo pga plattformbygging at vi er her, faktisk….
Ja, forresten; de to plattformene har nå fått navn: Askeladden og Askepott! Fantastisk! Det blir ihvertfall ikke vanskelig å finne Cat J-vitser til årets julebord. Alle som vet hva som skjer med Askepott kl 12 kan nok vitse litt rundt det…  Eller om Askeladden som stadig finner ting han stusser over; «jeg fant, jeg fant…» For man kan finne mye rart i Korea. Men altså ikke flatbrød i butikk. Med mindre vi lager dem selv 😉

Happy var de ihvertfall, kontorrottene, der de samla seg for flatbrød & lapkaus til fredagslunchen:

Cat J kontorgutta + kokka

Vel bekomme, og god helg!

en kommentar Send en kommentar
  1. Dette må jeg prøve å bake en dag! 🙂

    juli 13, 2015

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: