Gå til innhold

Sommertemperatur i mai…

Det virker som om sommeren her kommet til Sør-Korea. Temperaturen ligger i underkant av 30 grader om dagen, og egentlig trenger det ikke bli stort varmere (men det gjør det altså).

image

Doggie fikk nesten heteslag 17. mai, og undergikk dermed påfølgende pelsklipp; dog ikke av koransk hunderbarberer, men trygg 9 mm maskinklipp by Mom. Tidligere i uka peste han seg gjennom en halv dag på stranda under Fruens campingstol, og i dag peste han seg jammen til topps på et fjell i nærheten av Tongyeoung sammen med de norske torsdagslerkene. På toppen fant han heldigvis litt skygge:

image

For oss som ikke har pels (og som heldigvis har litt lengre bein) var det ein stålandes tur, selv om fjellene i Korea er så bratte at en nesten har følelsen av å falle bakover. Men god kondistrening er det, uten tvil. Det er alltid ein stein på toppen av fjellene som viser navn (trur eg) og høydemeter. De Glade Lerker går på torsdagstur hver uke, og har fast gruppebilde på toppen. Her er alle rimelig svette, men likevel er det en svært fornøyd gjeng norske damer:

Lerkene på toppen av Tongyoung

Opp til dette fjellet går det en kabelbane:

image

Men siden banen er for pyser, gikk vi jo både opp og ned – spreke norske damene 🙂
Ok – Trond & jeg har tatt banen opp før en gang…
Men: oppe på toppen kunne vi nye 360 graders utsikt laaaangt utover:

Svett frue nyter utsikten:

image

Og så er det så gøy å gå på tur her – for selv om de fleste koreanere ikke gir uttrykk for å ville ha kontakt med disse rare damene, så treffer vi alltid en eller flere som er VELDIG interessert i kontakt. Og som prater i vei på svært begrenset engelsk. Ordforråd på over 30 gloser må regnes som svært bra…  Heldigvis er vi gode på kroppspråk 🙂 En koreaner som vi traff på vei nedover ville rett og slett ikke gi seg før han (eller var det en hun – vi fant aldri det ut, og dessuten er det ulovlig å være homofil i dette landet (!)  så vi kunne ikke spørre) anyway; han/hun MÅTTE få tatt en haug med bilder av oss før vi fikk gå videre. Og istedenfor det amerikanske «say cheeeeese» sier vi selvføgelig «Kimchiiiiiiiii». Life in Korea, sier bare jeg.

Kimchiiii

Men toppen er jo bare litt av turen. Naturen opp og ned er helt fantastisk. Jeg maser stadig om trærne her… Har fått kallenavnet Sverre M. Fjellstad, ettersom er nok er i overkant interessert i trær, bark, biller, åmer og det som er rundt oss. Vakkert er det, uansett. Og damene går:

Så det var den dagen. I morgen er det atter en dag. Summer is here & life is good!

Ingen kommentarer ennå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: