Gå til innhold

17. mai i Korea

Vi har feiret 17. mai i Busan, og det var virkelig helt strålende! Det var duket for fest for drøye 400 nordmenn i hagen til svindyre Novotel på Hundae Beach. Nystekte vafler & pølse i brød og/eller lompe, til og med sprøstekt løk hadde komiteen skaffet! Og påfølgede buffet med spekemat og div salater og laks og you name it – og etterpå et kakebord som ingen burde skjemmes av – bakingen var fordelt på oss norske – her er et av de to kakebordene:

17. mai kakebord

Det ble en strålende dag med fantastisk opplegg: nasjonalsang og tale fra flinke småjenter, tale fra ambassadøren i Seoul og konsulen i Busan – norske sanger av barnekoret, og konsert med Sondre Lerche – knalltøft, var det!! Og sol fra blå himmel og mange-og-tyve grader; hoppeslott og barneleker, trompetmann, vin og vann og hurramegrundt! Det var norske flagg og 17. maisløyfer – og flere hadde bunadene med til Korea – blant den Fruen og Idunn:

Bunadsdamer

Toget, som pleier gå på strandpromenaden på stranden var i år avlyst i respekt for landesorgen etter båtkatastrofen i april. Det var nok en klok avgjørelse, og ingen så ut til å savne å gå i tog. Etterhvert ble  det så varmt under stakken at Fruen hovna opp i føttene og måtte gå barbeint under Disneybunaden – heldigvis hadde tærne fått 17mai lakken på 🙂

image

Vi gamle tilbrakte natten på Novotel, mens Karna ble med to norske tvillingjenter hjem og overnattet der. Dagen etter hadde vi en Starbucks kaffepause på vei bort for å hente Karna. Doggie var selvfølgelig med, og da dukka det opp en barbert hund med musehaler, gullsele og…bleie!! Jadda – nå er vi i Korea:

hund i bleie
Og mens Karna våkna hos tvillingene, gikk Trond på tur i båthavna med faren Rune, mens jeg fikk låne sykkelen hans, så kona Idunn og jeg kunne ta oss en sykkeltur i Busan langs en stille elv opp til en valmueåker – alldeles nyyyydelig:

valmueåker

Så dermed var 17. mai-helga også over. Doggie ligger nå og fiser etter gårsdagens utskeielser i matfatet; kyllingbein og ostekake…

Hipp hipp hurra, 17. mai har sin pris.

Ingen kommentarer ennå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: