Gå til innhold

Back to normal. What’s normal?

Livet har unektelig flest hverdager. Men i en samtale med andre expat-wives ble vi raskt enige om at hverdagslivet i Korea ikke er særlig «normalt» sammenlignet med våre norske liv. For dagene her er mye mer varierte enn dagene i Norge, og en av grunnene til det er selvfølgelig at vi ikke jobber. Dermed kan vi fylle dagene med det vi helst vil. For en luksus 🙂

Torsdag satt Trond på fly fra Norge til Korea etter en jobbtur hjemme. Fruen hadde bursdag og tok Doggie på Lerketur sammen med de norske damene. Regn og tåke fra morgenen, og nokså lite fristende å legge ut på tur. Men regnet ga seg, og vi gikk til fjelltoppen på 566 meter, selv om tåka lå tykk og utsikten var lik null. Stemningen var likevel upåklagelig, og «firkløverkaka» ble godt mottatt:

47årsdag i tåkeheimen

Men livet byr stadig på overraskelser, bare man kommer seg opp av sofaen og ut i dagen. Da vi hadde gått ned fra fjellet, gikk vi innom et buddhist-tempel hvor vi tok litt bilder av den fantastiske utsmykningen:

tempelutsmykningOg jammen ble ikke hele gjengen bydd inn for å drikke te sammen med en buddhist-munk. Hvor fantastisk er ikke det? Han var så rolig og blid, og hadde så god tid… Vi damene satt i halvsirkel rundt ham – på puter på gulvet, med beina i kors. Heldigvis hadde vi med Jeehun, ei koreansk dame som snakker norsk fordi hun er gift med en nordmann. Hun oversatte det han sa, og forklarte hva vi måtte / ikke måtte gjøre. Hvordan vi skulle holde tekoppen, for eksempel, og at vi ikke skulle forsyne oss selv, men skjenke til den som satt ved siden av oss… Munken så ut som om han var etpar og tredve, men vistse seg å være 51. Han lærte oss hvordan vi skulle sitte for å meditere, og vi drakk te og hadde en fredelig stund sammen. Helt magisk, var det!teseremoni med munk

Resten av bursdagen gikk med til massasjebehandling, restaurantbesøk med døtrene, besøk av kjekke damer & vin, og så endte dagen med at Trond kom hjem. Bedre bursdag går det vel ikke an å ha? Fredagen gikk stort med til å forberede Vanjas avreise, blant annet med en tur til Busan. Lørdag morgen bød på nok en kjekk og overraskende hendelse. Mr. Barka himself ble nemlig med Fruen på sykkeltur! Stor var gleden hos Fruen da 🙂 Jammen ble det både stopp på café Schumann & Klara (herlig navn!) og totalt 48 km på Herr og Fru! For at de som kjenner Trond ikke skal få sjokk, bør det legges til at han kjører på sykkel med elektrisk motor – til bruk i oppoverbakker og ellers ved behov. Han har nemlig ikke forandra seg stort fordi om han bor i Asia; det meste blir fremdeles best med motor…

sykkeltur m Mr. Barka

Da det ble tid for lunch, kjørte vi til en italiensk restaurant kalt Café Otto (nok et fantastisk navn!) og Karnas chilenske kjærest Fransisco var også med:

café Otto

Og så kjørte Trond til flyplassen med Vanja som nå flytter tilbake til Norge. Fruen gikk i stort 40-årslag til en norsk dame. Fransisco ble for sein til bussen hjem, og måtte sove over hos oss. Dermed var vi fire som kjørte til stranda søndag. Været var fint, og sjømannskirka hadde organisert treff med grillmat for store og små. Våre «små» ville «jaffal’kje vær me di norske» så de fikk være for seg selv på nabostranda, mens vi gamle (?) hadde etpar kjekke timer i sosialt lag:

Gujora beachSå var det hjem og hive seg i middagen. «Barkalao» i dag – vi har klippfisk med fra Norge, så lykken var stor da middagen sto på bordet. Sånn har vi det altså på normale dager i Korea. Nokså annerledes enn våre norske liv, og helt greit, spør du Fruen. Tull og tøys. Ikke greit. Knallkjekt. Sykt kult. Og kalenderen for neste uke er fullbooka, bortsett fra onsdag… I love my life!!

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer ennå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: