Gå til innhold

Unntakstilstand

For tiden er det unntakstilstand her hos oss. Og jeg mener ikke Koreas tragiske båtkatastrofe, for den er så fryktelig at jeg ikke orker skrive om den. Stakkar, stakkar ofre og pårørende!

image

Jeg sikter til unntakstilstanden i heimen i disse dager. Det er bare yngstejenta Karna som har sitt vanlige liv med skole, lekser, kjærest og sånn.

Husstanden er uten husbond for tida, for Trond har reist til Norge. Det er selvfølgelig jobbrelatert, men han skal også hjemom og hilse på sin mor & sønn. Ja, sønnen er jo vår, da. Men været i Norge er særdeles bra om dagen, og han gledet seg både til å komme hjem, og til å spise norske reker 🙂

Eldstebarnet Vanja flyttet fra hybelen i Busan og hjem til sin mor. Her hviler hun sine laseropererte øyne bak nedrullede persienner og dyre solbriller. Hun var særdeles nærsynt, og vi benyttet sjansen til å la de koreanske ekspertene korrigere synet hennes. Sånt kan de her! Når hun er ferdighvilt returnerer hun til Norge for videre studier og jobb. Men først må altså øynene gro…

Fruens dager dreier seg stort sett om sykling. Her lades det nemlig opp til en 5 dagers sykkeltur hvor 7 norske damer skal tilbakelegge minst 500 km fra Seoul til Busan. Jeg sier minst, for hvis vi sykler feil blir det lenger…  Mange har tatt turen før oss, og vi har detaljerte kart – uten at det nødvendigvis er en garanti til at vi finner rett vei. Sjansen på å finne fram øker nok betraktelig om Fruen ikke sykler først… Har de siste ukene hatt mange treningsturer i flotte treningsløyper. Vi har stort sett hatt bra vær, og treningsturene har vært preget av godt humør, fint tempo og flotte omgivelser:

glade sykkeldamer

Ennå har vi ikke fått sykla alle sammen på en gang, men totalt sett har iallefall Fruen fått sykla med hver og en. Vi spriker både i alder, personlighet og temperament, men alle er positive og glade, og alle grugleder seg til turen og er veeeldig gira:

sykkeldamer

Det er skikkelig gøy å ha et felles mål å jobbe mot – og det er herlig å ha tid til å gjøre det! Føler meg skikkelig heldig som har anledning til å gjøre ting som dette!

Så unntakstilstanden i heimen varer fram til 6. mai. Da kommer Trond hjem fra Norge, og Fruen hjem fra sykkelturen. Da faller nok livet tilbake i sin vante gang, såsant liv i Sør-Korea kan kalles «vant» for en norsk familie… Tjo-hei!

Ingen kommentarer ennå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: