Gå til innhold

Mye mat!

Det har dreid seg mye om mat her, i det siste! I tillegg til at Fruen har tatt på seg å levere mat til Cat J prosjektet hver fredag, har det også vært noen kjekke matkurs som jeg selvfølgelig har deltatt på. Her er jo en haug hjemmeværende damer fra mange land –  og det er jo knallkjekt at matinteresserte kan komme sammen og lære litt av hverandre. Jeg blir ihvertfall inspirert!

Først var jeg på et indisk matkurs arrangert av den norske sjømannskirka. Da fant vel vi norske damer ut at vi er hakket høyere gira enn de indiske, og at den indiske maten tar så sykt tidkrevende at det er greit å spise indisk mat på restaurant… Hatten av for disse damene som kokkelerer med 1000 ingredienser dagen lang, for maten var knallgod, men herrefred så tidkrevende!

Bilde

Ikke lenge etterpå var det et matkurs i privat regi i Busan. Der er vi en gjeng damer fra forskjellige land: Iran, Mexico, Canada, Danmark, Thailand, Norge, Venezuela og Syria som etter planen skal møtes en gang per måned og kokkelere sammen. Denne gang var det iransk mat på programmet. Knallkjekt!

Bilde

Neste kurs var thaimat – det var igjen sjømannskirka som arrangerte kurset. Vi laget vi vårruller, kylling/kokossuppe og papayasalat med reker. «Vi» er i dette tilfellet skandinaviske damer. Knallgod mat og morsomt kurs!

Bilde

I skrivende stund står ingredienser til kveldens middag klar på kjøkkenbenken her hjemme:

Bilde

Det blir biff-middag i kveld, og vi får middagsgjest – en av Tronds kolleger. Det passer godt siden det var 4 biffer i pakken med australsk sykt-dyr-biff som jeg ikke klarte gå forbi på storhandelbutikken Costco i Busan i går. Der var jeg egentlig for å handle inn til fredagens 30-persons-lunch. Men det er farlig å sende denne damen inn i sånne butikker; det blir alltid haug på handlekorga! Det går nemlig ikke an å gå forbi så flotte asparges, for eksempel; de blir gode til biffen! På Costco finner jeg fristelser på hver eneste hylle – og alt selges i store pakker… Godt jeg har god plass i kjøkkenskapene. Nei, jeg mener HADDE god plass i kjøkkenskapene…. Det fylles fort opp. Lurer igrunnen på hvor mange uker vi tre her kunne overlevd på det jeg har i skapene… Uansett: Desserten i dag blir iallefall jordbær med fløte. Husbond er på lavkarbo, så da må jo Fruen legge seg ekstra i selen for å tilfredsstille alle ganer…

Den samme husbond (har bare én) bemerket forøvrig tørt da han fikk vite at jeg – i dag igjen – skulle på matkurs: «jaja, du får jaffal dyrka ein av hobbyene dine». Ja, det skal gudene vite! Tjo-hei. Rart jeg digger Expat-livet??

Ingen kommentarer ennå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: