Gå til innhold

Vår i Korea

Våren er kommet til Korea.
Årstidene her er forresten de samme som i Norge; bare litt forskjellig;
– vinteren her er tørr og ikke så kald
– sommeren er fuktig og mye varmere
– høsten er kald og klar som i Norge bare uten regn og storm
– våren er etterlengtet og kald og dryg. Det er som i Norge hvor blir vi «lurt» av sporadiske dager hvor vi bretter opp ermene og nyter sola. var hele 18 grader ute. På sånne dager er det lov å flate ut og nyte livet:

Fruen nyter vårværet

Men så kom kaldværet igjen, og når 3 stakkar grader slår følge med vind fra Sibir er det jaggu kaldt! Men våren er definitivt i anmarsj, og vårtegnene er mange. Fuglene kvitrer og skvaldrer i skogen. Grønne spirer titter fram, og trærne har modne knopper –  flere trær står allerede i full blomst. Her er det nemlig ikke bjørka som spretter først; her er det blomstertrærne som er først ute:

Og koreanerne utnytter hver minste lille jordflekk til grønnsaksdyrking. Er ikke så farlig om det er midt i et veikryss med mye forurensning – overalt er det bittesmå flekker hvor det dyrkes salat, purre, chili, osv. Og ingen stjeler, for det gjøre man bare ikke i Korea! Og nå spirer det godt i alle disse småhagene:

Ok – noen dager merker vi «smog’en» som siver inn fra Kina. I Shanghai var forurensningen nettopp 12 ganger høyere enn det som anses som helserisiko, og her i Sør-Korea har vi dager med litt smog – det er som et lett tåkeslør. Ikke bra i det hele tatt. Heldigvis er dagene ofte klare og deilige, og da koser vi oss ute på tur i den fine naturen her:

Men selv om våren er fin, kan noen godt skru opp tempen noen hakk!

4 kommentarer Send en kommentar
 1. Spouse til høsten #

  Takk for mye interessant lesing for kommende expat og spouse :-). Er det mulig å etterspør info? I så fall kunne jeg tenkt meg noe på følgende to kategorier: Hva er du/dere glade for at dere tok med fra Norge? Og hvis dere skulle flytte nå, hva ville du/dere sørget for kom med på lasset?

  mars 11, 2014
  • Hei, klart det er lov å spør! Ikea skal visstnok åpne i Seoul i slutten av 2014, så mange av tingene jeg anbefaler kan nok fås der. Men her er uansett en liste over det jeg er glad jeg tok med: ulltøy, nok sko (damesko stopper i size 38/38, og det er ikke alltid vi får lov til å prøve «man shoes») det samme gjelder for klær – dameklær er bittesmå! Leverpostei, brunost, makrell i tomat, sukkerkulør, kruskakli, norsk sjokolade, tannkrem (det er langt mellom Colgate tubene her – og koreansk tannkrem smaker… ehh.. rart) ob’er, et par norske flagg, dyner, sengetøy (kjenner de som har vært hos sydamen og fått sydd laken og dynetrekk etter tegning). Om dere reiser ned med container ville jeg tatt med overmadrasser, da koreanske madrasser er steinharde. Det tok meg flere mnd å få fatt i overmadrasser her – og det er ikke billig, heller! Litt småting for å gjøre det hjemmekoselig. Her er langt mellom interiørbutikkene, og den koreanske smaken er langt fra skandinavisk… Tror that’s it. Det skal sies at her finnes det meste, men det tar ofte lang tid å finne det man skal ha – mye fordi vi ikke kan lese… Dessuten handles det masse på nett her, og sidene er også ofte kun på koreansk. Men det går seg til…. Lykke til og welcome to Korea!

   mars 11, 2014
   • Spouse til høsten #

    Tusen takk :-). Det var noen «det hadde jeg ikke tenkt på»….

    mars 12, 2014
 2. Kjempe nyttig info, takk 😃skriv gjerne hvis det er noe mer vi bør ha med

  april 4, 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: