Gå til innhold

Et halvt år som Expat i Sør-Korea

Jøss som tiden flyr – nå har vi bodd i Sør-Korea et halvt år! Fruen trodde i utgangspunktet at dagene i Korea kom til å bli lange uten jobb og faste holdepunkt. Den gang ei. Dagene går altfor fort – for gubbevaremegvel så mye gøy det går an å gjøre her! Etterhvert som man finner ut av ting trenger man verken være ensom eller ha det kjedelig!

På øya Geoje hvor vi bor må det være tusenvis av Expats. Expat er ordet på folk som er sendt utenlands av et firma for å gjøre en jobb. Fruen er dermed Expat wife – og stortrives i den rollen! Her er tre digre koreanske verft: Samsung (hvor Trond jobber), DSME og Hyundai bygger alle skip og rigger for utlendinger, så her er det Expats fra hele verden. Jeg har prøvd ut litt forskjellige sosiale grupper, men ser at jeg trives best med skandinaviske damer. Like barn leker best, osv…. Trodde aldri jeg kom til å si det, men det gjøre jeg nå.

Og facebook er en fantastisk oppfinnelse. Trodde aldri jeg kom til å si det heller, men løye med det… For uten Facebook hadde vi Expat’er ikke funnet ut hva som skjer hvor og når. Og her skjer det uhorvelig mange ting – alt fra turgrupper, kajakk-klubb, yoga, sykkelgrupper til matkurs, håndarbeidsgrupper, fotokurs eller makeup-kurs. Alt mulig! Folk er flinke til å poste ting de oppdager, så er det opp til en selv å henge seg på. Fruen er nokså uredd når det gjelder å prøve nye ting, så dagene fylles av aktiviteter av ulik art og opplevelsene står i kø!

Likevel gjelder det å finne sin egen vei, og lande på en balanse mellom aktiviteter og hjemmeliv som passer både Frua og familien. Som Expat wife har man et helt annet liv en den som jobber og de som går på skole. Selv legger aktivitetene mine til dagtid, sånn at jeg er hjemme når resten av familien har fri. Da er det middag, lekser og sofa-liv som gjelder. Dessuten prøver jeg å dra de andre med ut på litt forskjellig i helgene. Da er det jo fint å ha masse selvopplevde aktiviteter å velge blant.

Jeg vet at Statoil skal sende masse folk til nye prosjekter i Korea, og flere av disse potensielle Expat’ene leser bloggen min. Jeg har her satt sammen noen bilder for å illustrere litt av aktivitetene man kan bedrive i Korea vinterstid:

Kald vintertur

Slalomtur

Tur i solnedgangen

 

Sevjetappiing

Bamboo Park

Windy Hill

Kajakk

Nå er vinteren snart over; det er knopper på trærne og vår i lufta. Når våren setter inn i midten av mars er det virkelig duket for frilluftsliv. Tjohei; gjett om Fruen er klar for neste halvår i Korea!

2 kommentarer Send en kommentar
  1. Monster #

    Så flink du er til å fortelle om livet deres i Korea, Ellen😊 BTW, snøklokkene blomstrer i Selemorkveien🌾🌾

    februar 23, 2014
  2. kjekt å lese om hva dere driver med der nede, vi kommer ned i juli og er veldig spente. har en sønn på 16 år som og er veldig spent 😉 følger med deg fremover.

    april 4, 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: