Gå til innhold

Long season

Her i Korea er det ofte long season. Og med long mener jeg ikke lang, men gal. Altså wrong. For i Korea selges varer når det er sesong for det. I Norge har vi jordbærsesong om sommeren og lammekjøtt om høsten. Helt forståelig at mat har sin sesong; sånn er det her også (og jordbærsesongen her er forresten fra desember – februar) Vanskeligere er det å forstå logikken med å selge ting som sesongvare. Spesielt når man er norsk og ikke skjønner hvilken season er lait og hvilken season er long.

Da vi flyttet hit i august hadde vi med et laken til hver seng. Det er litt lite, så jeg tenkte å kjøpe flere her. Det var ihvertfall planen. Jeg lette og lette, uten hell. Stor var forbauselsen da jeg ble fortalt at laken selges om våren. August var long season for lakenkjøp! Å nei, det er ikke tull. Jeg har nå bodd her i et halvt år, og ennå ikke sett et eneste laken til salgs. Men nå er det snart vår – da dukker de nok opp!

Etterhvert har vi funnet ut alt mulig er sesongvare her. Så ser vi noe vi kommer til å trenge senere, er det best å kjøpe det med en gang. For når sesongen er over fjernes det fra hyllene, og er ikke lenger å få fatt i. Borte vekk, finnes ikke lenger! Da må vi pent vente til sesongen er lait igjen…

Før jul skulle Karna ha seg finkjole. Vi lette og lette. Fant masse kjoler, men ingen finkjoler. Bare strikkekjoler eller kjoler i tykt stoff. Vi kjørte til andre byer. Same, same. Kun strikkekjoler og kjoler i tykt stoff. Vi trålte et svært handlesenter med 7 etasjer på jakt etter en finkjole. Niks. Men tusenvis av strikkekjoler, som det tydeligvis var lait season for. Løsningen ble å få sydd en hos skredderen…

I høst kjøpte jeg noen fine kubbelys. I februar gikk jeg tilbake til butikken for å kjøpe flere. Men guess what? Solli, long season… Og i dag var jeg i en skobutikk for å finne støvler. Ikke fordi det regner, for det gjør det nemlig ikke – hurra – men fordi jeg har kjøpt kajakk – dobbelthurra – og siden jeg går uti fra stranda er det lurt med støvler. Men han i skobutikken, som kunne forholdsvis bra engelsk – hurra igjen – fortalte at «no lain boots at this time. In Korea, lain boots only in summer. Long season for lain boots». Akk ja….

image

Ingen kommentarer ennå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: