Gå til innhold

Te mot det ene og det andre

På gata i Gohyeon /gåj’ånn/ hvor jeg bor, kan man få kjøpt det meste. Selgerne plasserer varene på presenninger rett på bakken. Det gjør det til en utfordring å ha med hund i byen; «nei, Doggie, ikke tiss på den tørka blekkspruten». Well, well.

Denne mannen selger hauger med diverse som ser ut som bark / gress / treflis. Norske Borghild (eller Boggigg som hun kalles her)  trodde det måtte være opptenningsved. Men da tok vi skammelig feil. Igjen. For mannen solgte te. Ikke kose-te med stearinlys og bok i sofakroken, men medisin-te. Det fant vi ut siden selgeren kunne ca 7 ord engelsk, og de norske kjøperne stilte uredd opp med 2 x 1.80 m kroppsspråk. Ha-ha, kommunikasjon er en gøyal utfordring. Etter mye gestikulering og latter fant vi ut at te’ene er virksomme mot det meste:

Bilde

te mot hoste – te mot sår som ikke vil gro – kolesterolsenkende te – te mot kviser og te mot håravfall.

Åh, gi meg en pose hår-te, please! Boggigg og Fruen vil dele en boks!
Lages på følgende måte: En neve «te» has i en hvit tøypose (fås på kjøpet) og overhelles 2 liter kokende vann. Trekkes i 20 minutter. Drikk disse to literne i løpet av en dag. Drikke, drikke, hele tiden. Hver dag.
Klart vi handler!
Bilde

Hurra, nå skal håret forbli i skallen! Full fart hjem og brygge te. Men det ser ut som grovt høy, og lukter veldig grønt. Hm…
Bilde

Og smaken? Føttekatta, så beisk. Infernalsk, grusomt beisk. Ikke tale om jeg klarer 2 liter av dette til dagen. Ikke to slurker engang. Om jeg holdt på å tørste ihjel i en ørken, hadde jeg nok klart å drikke den (men hva skal jeg med tjukt hår i ørkenen, liksom?) Så teen gikk i søpla. Borghild sin, også. Men gøy var det. Og nå har vi prøvd!

Ingen kommentarer ennå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: