Gå til innhold

Koreansk lunch og japansk middag. Eller ikke…

Her i uka var vi 10 damer som var ute for å spise koreansk lunch. Vi skulle ha den kjente (?) rette «Bibimpap» og koreanske pannekaker.  Her er bibimpap’en: ris, grønnsaker og kjøttdeig. Og tørka tang!

IMG_1919

Alt blandes, og vips! smaker hele greia bare tørka tang. Og det syns ikke jeg er godt. Men det er jo jeg som er rar i smaksløkene, for alle de andre 9 damene syns det var kjempegodt!

IMG_1918

Vi fikk også «koreansk pannekake», som er masse grønnsaker som er stekt, deretter vendt i litt egg og stekt som en pannekake. Dagens variant inneholdt også blekksprut. Populært bløtdyr som kommer i mange varianter. Her en tørka, seig tapasvariant i søtaktig saus. Urk. Sorry.

IMG_1920

I tillegg fikk vi mange små skåler med diverse tilbehør. Stekt aubergine m/chilil. Sopp. Rosa, sur løk. Kimchi (det mest koreanske som finnes). Stekt tofu. Koreansk tapas, liksom. Som jeg altså ikke syns at smaker spesielt festlig. Og så spiser alle av samme skåler og boller. Og alle bruker veldig glatte pinner av metall. 

IMG_1915

Jeg er ingen fan av koransk mat. Men koselig lunch, det var det!

Og maten kan bli så meget verre…

For her om dagen, eller skal jeg si kvelden, gikk fam. Barka ut for å spise middag på en japansk restaurant som Trond hadde blitt anbefalt på jobb. Da vi kom trodde vi at vi måtte sitte med krølla bein, for bordet var veldig lavt. Men det var et hull til beina under bordet, så det gikk fint! Da vi skulle bestille mat, snakket ikke dama et pip engelsk, så det gikk på tegnspråk. Men det har vi blitt gode i 🙂 Anyway, vi kunne velge mellom meny til 50.000, 100.000 eller 150.000 won (kr 250,-, 500,- eller 750,-) vi tok 3 x den minste pakken. Så begynte maten å komme. Uten å gå mer i detalj legger jeg bare ut videoen. Dette var mer enn vi takla. Snurr film…

Ingen kommentarer ennå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: