Fyrverkerifestival og andre inntrykk fra helga i Busan
Festivaler finnes det flust av i Korea – denne helga var det svær fyrverkeri-festival i Busan:
Vi var invitert på fest til Tronds kollega i til den tidligere omtalte, særdeles lekre leiligheten i 76. etasje. Flott party med glade gjester, god mat og drikke, og særdeles god utsikt til fyrverkeriet. Oppskytingen varte i 50 minutter (!) og kvaliteten var hakket over norsk nyttårsraketter, kan man si… Dessuten ganske så stilig å se NED på rakettene…
Karna var en av seks ungdommer, og selv om ingen av de andre går på hennes skole, hadde de en knallfin kveld sammen. Som Karna sa da vi kjørte hjem:
«her i Korea blir man ikke dømt etter hvilket lag du spiller på eller hvordan du ser ut, men hvordan personligheten din er, og hvordan du oppfører deg mot andre.»
Det var utrolig flott sagt, syns vi!
Natten tilbragte vi på hotell, og søndagen farta vi rundt i nyyydelig vær i Busan sammen med knallkjekke folk fra Vikeså. Yngstejenta der, Nora (4) er kjeempeglad i Doggie, og hele gjengen hadde en fantastisk dag. Først en gåtur i skogsområdet ved havet.
Ganske utrolig å ha skog & strand rett i byen! Herlig! Og med strålende sol fra knallblå himmel og temperatur på singlet-nivå er det lett å nyte livet i slutten av oktober 🙂
Herlig liv – juuhuuu:
Koreanerne er derimot ikke glade i sola – nei fysj og huffameg! Får brun hud av sola nemlig, og kanskje føflekker og kreft og rynker og alt mulig. Så de beskytter seg med klær og hatter – eller brosjyrer… Her sitter 3 unge jenter og skjermer ansiktene mot de skrekkelige strålene:
Etter hvert var det på tide med litt mat i skrotten, og halleluja; rett ved Hundae Beach fant vi en spansk restaurant med ledige bord ute og stort utvalg i tapas. Vi bestilte ørten forskjellige retter og alt var godt – skinka fikk bein å gå på, kan man si. Rødvin i glasset, sola i ryggen, blide mennesker rundt bordet, og god mat! For et måltid – lykken var stor og skinka kortvarig!
Gode og mette gikk vi gatelangs og gjennom et marked. Der solgte de koreansk ‘street food’, men dessverre (?) var vi så mette etter tapasmåltidet at vi ikke klarte å smake på noe…
Men bilder tok jeg – velbekomme:
litt kokt svinekjøtt m/svor? eller et halvt grisehode?
..eller kanskje pork hock (?) ..hva med kokte, sorte egg (?)
…eller en anemone (?) eller en aldri så liten sjøpølse?
en hel, stekt fisk? eller trenger du en SEKK tørka chili?
ikke så veldig skumle friterte ting… …og kjempesøte poteter:
Og dette bildet av en gammel kastanje-selgende, pledd-innpakka dama med badehåndkle over hatten kostet meg en real koreansk utskjelling, så det må med:
Denne koreanske spesialiteten er slimål. Rett og slett slimål!
Trond gleder seg til han skal smake dette (not!)
Den flås den levende, og blir servert og spist mens den spreller blant chili & hvitløk.
For den som orker å se – her kommer video av «hvordan skrelle slim-ål».
Husk å få med de som er i baljen nederst på bildet: