Gå til innhold

Koreansk cooking class

I angst for å ende opp som ensom, deprimert husmor, har jeg kasta meg inn i facebook-grupper og prøvd ut diverse. Har vært i en klubb med veldig voksne damer som syr, hekler og lager tøy-ting. Har vært med en gjeng franske damer med bråkete unger på café. Har vært på Starbucks med norske husmødre, og det siste var et koreansk matlagingskurs hjemme hos en velstående (tror jeg) lokal familie. Prøvde å programmere GPS’en til oppgitt adresse, men fikk det ikke til. Ettersom tiden gikk og panikken steg, ble løsningen å «kapre»  en forbipasserende koreansk mann. Jeg ba/trua/lokka ham til å hjelpe meg, og da han sa ordet «GPS» på engelsk, var det godt nok for meg – jeg rett og slett push’a ham fysisk inn i bilens framsete for å programmere GPS’en min til rett adresse. Stakkar mann – han skjønte nok ikke bæret og trodde vel denne digre, derperate dama skulle kidnappe ham… Jeg sperra døråpningen og hindra ham i å gå ut av bilen før mission var accomplished. Men han greide det 🙂 og da jublet jeg høyt og takket jeg på koreansk: KAMS’HA MI DAAA, og bukket nesten i bakken,  så lykkelig var jeg! Så bar det på 2 hjul til cooking class 🙂

Vi  var 5 damer, jeg som eneste norske. Vi skulle lage tradisjonell noodle suppe ofte brukt til bryllup eller 60-årsdager (?) samt koreanske pannekaker.

Fru Korea puttet salte, tørka sardiner + tang i kokende vann, som suppekraft.
Fru Barka kan kan nesten ikke vente på denne godbiten… (legg merke til at fru Korea rekker fru Barka til skulderen):

mrs 1   soup stock nam  cooking class

Videre var det kutting av grønnsaker + en skrekkelig vakumpakka illeluktende «fiskekake». Omelett lages slik: kakk et egg i bollen. Visp med skje (fru Korea trodde nok ikke vi taklet å røre med pinner – og gafler har de ikke). Etter å ha vispet/rørt et egg i mange minutter skulle vi tilsette ennå et egg. Hva? Åja, ikke effektivt piske (jeg mener røre) to egg om gangen,, for nå er vi i Korea. Anyway, hell eggene i panna, stek på en side – og ok litt skryt: jeg snudde min omelett i lufta, men fru Korea så det ikke engang. Omeletten kuttes i fine strimler. Nudlene kokes, for seg.

Så over til pannekakene. De besto av mel + vann til tynn grøt, samt store mengder av tykk gressløk, litt løk, litt chili – bland og stek på begge sider

soup   mrs 2     pancake

De bruker ikke urter og nesten ingenting salt. Men de lager en god «dip» med soyasaus, sesamfrø, chili & diverse, og denne dip’en settes på bordet og så dyppes maten oppi og får masse smak. Måltidet ble inntatt på golvet i stua – vi satt ved bordet (ca 20 cm høyt) uten stoler eller puter – og jeg ante ikke hvor jeg skulle gjøre av beina:

cooking class 1    dip    table

Vi spiste sammen med Fru og Hr Korea, samt datter Korea, som var den som oversatte til engelsk og organiserte det hele. Bestikket var spisepinner, og alle dypper i samme dip og bruker pinnene til å rive av biter a grønnsakspannekaken. Koreanere slurper og snatter og tygger med åpen munn og skrekk-og-gru.  Lange noodler slurpes med stort velbehag, og  tangkraften drikkes og nytes. Og beina mine prikker og dovner vekk…

Dette var en opplevelse, rett og slett!!

2 kommentarer Send en kommentar
  1. Jeg er full av imponasje! Jeg har bodd i Korea i tilsammen 4 år. Og har ennå til gode å delta på kokekurs. Jeg sier det nesten hver dag: «Dette må jeg lære meg å lage!»….. jeg lærer aldri. Men eeeeeelsker koreansk mat. Nesten alt, da. Bortsett fra blekksprut og andre bløte dyr med artig konsistens.

    september 3, 2013
  2. Ragnhild Margretha Taranger #

    Hei, Ellen. Jeg ler så jeg griner. Fantastiske bilder og historier fra Langtvekkistan.Veldig interessant og fornøyelig å lese! Stå på!

    september 4, 2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: