Gå til innhold

…og sånn var helga vår i Korea…

Vi prøver å finne oss til rette her i Korea – men det er et rart land, syns vi. Folka er rare, språket er rart, maten er rar, det er nesten ingenting som ikke er rart! Været begynner å bli deilig – var heise varmt i starten, men nå er det under 30 grader så det kommer seg. Ungene var ganske sure fordi de hadde fått lekser i helga (og i tillegg går Karna på norsk «Globalskole» for fagene norsk, samfunn og RLE – som også må gjøres i helga) men på tross av en del skolearbeid fikk vi inn noen opplevelser…

Vi ville treffe andre nordmenn, så vi tok en tur for å spise lørdagsgrøt på Den Norske Sjømannskirka. Den satt langt inne for enkelte, men hva gjør man ikke…

Bilde

Etter god drøs med andre norske (kjekt!), grøtspising og sjokoladehamstring, kjørte vi sightseeing langs kysten (vi bor tross alt på en øy!) På en kai var det en utendørs «restaurant» i sin aller enklestse form: I plastbajler med rennende sjøvann lå skjell og andre bløtdyr. Rett bak var det bord & stoler med ventende kunder.

Bilde

Fire koreanske damer satt  på huk (fatter ikke at de klarer å sitte i den stillingen lenge) og renset skjellene som kundene bestiller:

Bilde

Så serveres dette rått med chilisaus og løk – fram med spisepinnene; dypp og spis:

Bilde

Videre på sightseeingen stoppet vi ved en steinstrand og så når koreanerene badet. De er livredde for å bli brune, og bader med klær, gjerne også hatter og briller, samt redningsvester og digre flyteringer:

Bilde      Bilde

Ellen fant et keramikkverksted, og siden kjøkkenet vårt mangler det meste av ting i skapene, hadde hun heldigvis påskudd til noen kjekke anskaffelser:

Bilde

Om kvelden kjørte vi til «Foreigners’ Club» for å spise middag

Bilde

Klubben skulle servere «Carving Buffet» med kjøtt og fisk og saus – og det var vi sugne på etter alt det rare vi har prøvd i matveien. Abraham nøt det:

Bilde

Et toalettbesøk etter middag viser her at Fruen er ganske enkelt for lang for dette landet – godt med bøyelige hofteledd:

small sink

Så sånn tilbrakte vi helga  – stadig små og store nye opplevelser – de fleste rare. More to come….

en kommentar Send en kommentar
  1. Velkommen til Korea. Det er fint, rart, kjekt og artig her. Sjøl om du må bøye deg litt langt ned til vasken…. ;D

    september 2, 2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: