Gå til innhold

Kjøring i Korea

Vi bor i en trafikkert by, og det kan jo være skremmende for en nordmann å sette seg bak rattet… Men jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle pyse meg til – men bare hive meg i det. Noen plasser er det litt skummelt, men det er det sikkert for alle i starten. I selve sentrum er det greit – her går det ikke så fort, og i lyskryssa tar det så lang tid at jeg har god tid til å summe meg, og til å ta bilder ut vinduet. Noen steder er ganske fine:

Bilde

Men for det meste er det ikke spesielt pent:

Bilde

Men det er rart så fort vi venner oss til ting 🙂

Parkering kommer vi til å bli gode på! Det er veeeldig små parkeringsplasser – folk kjører nok større biler nå enn da parkeringen ble designet. Parkering i kjelleren på handlesenteret er sånn: Etter å rygge bilen forsiktig inn på plass må vi vippe inn sidespeil, åpne døra, trekke inn magen og smyge oss ut:

Bilde

I går var det et PTO møte  på skolen (Parents Teacher Organization -litt som FAU). Ca 2/3 av foreldre bor nærmere skolen, men det kom også noen andre par fra Geoje, den øya som vi bor på. Det tar en drøy time å kjøre dit, og jeg kjørte alene bort. Det vakte mildest talt stor oppsikt at jeg kjørte alene! Og med alene mente de nok UTEN MANN! Det vakte forøvrig også oppsikt at jeg ruvet en halv meter over de andre – ok, jeg troppet opp i høyhælte sandaler bare fordi jeg ville – hah!

Og i diskusjonen mente en av mødrene at den lange veien ble et problem siden mannen var så lenge på jobb og «we women don’t drive». Gubbevaremegvel gjett om jeg reagerte! Burde nok brukt etpar sekund på å tenke på oppførselen min her, men det gjorde jeg ikke. Jeg sa høyt og tydelig med min aller strengeste lærerstemme: «OH YESSS – WE DO!!» Så der fikk jeg sikkert mange venner…. huff, jeg skremmer sikkert vannet av de fleste….

3 kommentarer Send en kommentar
 1. Nina Tvedt #

  Akkurat slik jeg liker deg Ellen 🙂

  august 28, 2013
 2. Lena #

  Ha ha ha!!!!! Fine Ellen:-) you go girl!!!!

  august 28, 2013
 3. Monster #

  Oppfør deg nå pent!!

  august 28, 2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: