Gå til innhold

Mr. Pront Varka

Ok – det blir en del komiske situasjoner pga språk her i Korea! Siden de skriver sitt språk med tegn, staver de engelske ord med bokstaver sånn som de syns at ordene høres ut. Men de hører ikke så godt forskjell på våre lyder. L og R høres visst likt ut. Ellen blir derfor tiltalt med «yes, søl» (selv om hun ikke er en Sir, men en Ma’m – men her henger vi oss ikke opp i detaljene!) Var innom en møbelbutikk med stort skilt: «I-loom» – det skal sannsynligvis være det samme som «I-room». Igjen, bare detaljer. Same- same, som «vi» sier i Korea…

G&K er det heller ikke så veldig stor forskjell på. Øya der vi bor heter Geoje. Men skrives også Koje. Flyplassen i Busan heter Gimhae, men for å finne den på GPS’en må den skrives med K: Kimhae.

P&B er også veldig like (det har vi visst lenge). Den nærmeste store byen Busan heter av og til Pusan.

Busan         Pusan logo

Denne ombyttingen av bokstaver gjør det komplisert å finne fram til ting for oss som ikke kjenner systemet. Når vi prøver å søke på navn, enten på nett eller GPS så er det hakket enklere når jeg vet hvordan jeg skal stave det jeg leter etter.  Men nå, når vi vet hvordan det virker er det jo greit. Nei, nå lyver jeg – jeg syns IKKE det er greit. Jeg syns egentlig at det er særdeles ugreit, og dessuten veldig tullete. Velg en stavemåte, lær den og bruk den!

T , P, D, B, V er også ganske like (?) og kan byttes om hverandre, ser det ut som. Dermed er det duket for lettere forvirring. Eksempel: Trond kan like gjerne skrives Pront. Ha-ha. Og Barka kan likegodt staves Varka. Da blir resultatet ganske komisk, som på denne konvolutten fra leiebil-kontoret (og ja, det skal stå Mr. Barka Trond):

Ingen kommentarer ennå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: