Gå til innhold

Ju kål lång pølsen

Etter den første kvelden med pizza, kylling og Spar Dam til midnatt fikk vi oss en god natts søvn. Men morgenen etter måtte Fruen ta fatt på Utfordring nr. 1. Siden vi måtte reise fra Doggie i karantene i Seoul, måtte jeg prøve å få kontroll på hva som skjer med han, stakkar. Det er ikke så veldig enkelt å ordne ting i et land hvor engelskkunnskapene (og uttalen!) er så som så. Det er veldig vanskelig å forstå hva folk sier, og selv om jeg forstår hva de sier er det ikke så lett å forstå hva de mener!

Men med Doggie i karantene langt vekke var det bare å hive seg på telefonen. Den koreanske dama i tollen som «tok» Doggie hadde gitt meg en haug med papirer med koreanske tegn som jeg måtte signere. (Forhåpentligvis har jeg ikke solgt verken mann, barn eller nyrer – men jeg kan ikke være sikker…) På koreansk-engelsk hadde fått beskjed om å ringe veterinæren i Seoul (tror jeg), og dette var Fruens første utfordring i Korea. Personen i andre enden kunne heldigvis engelsk, for hun sa: «sålli, ju kål lång pølsen». Så da er det jo bare å unnskylde seg på koreansk-engelsk: «ai em veli sålli». 

Til slutt greide jeg å ringe rett veterinær, hurra, og han kunne engelsk, på en måte. Etter en snodig konversasjon var dette resultatet:
1. Jeg betaler veterinær inn på hans konto.
2. Veterinær tar blodprøve mandag og sender til lab.
3. Veterinær  ringer meg fredag.
4. Jeg henter Doggie fredag hvis prøvene ok. Eller mandag. Kanskje. Helst fredag. I Seoul. På flyplassen. Eller i karanten-facility’en. Gudene vet. Hvordan det går vil vise seg fredag. Eller mandag. Kanskje.

Punkt 1 viste seg å være en utfordring. Først prøvde vi å betale «regningen» i flere minibanker (det skal visst gå an) men vi fikk det ikke til. Ikke så rart, kanskje:
ATM
Så prøvde vi å finne en bank med mennesker i, men bankene er stengt om lørdagen. Siden jeg ennå verken har koreansk konto eller det som tydeligvis trengs, så ante jeg ikke hvordan jeg skulle få satt penger inn til veterinæren! Men det er heldigvis lov å ha flaks… For mens vi prøvde å finne fram på et handlesenter, så vi en kollega av Trond (Geir) som satt inne på Starbucks. Og flaks for oss hadde kona til Geir en koreansk venninne som selvfølgelig har koreansk konto – vips problem løst, vet’en er betalt og alle fornøyd – sannsynligvis utenom Doggie, som altså sitter et sted i Seoul og sikkert ikke forstår en døyt!?

 
Dermed har Fruen klart Koreansk Utfordring nr. 1. Klar for neste…
5 kommentarer Send en kommentar
 1. Monster #

  Ka betyr pølsen?

  august 18, 2013
  • Si det høyt med engelsk-koreansk aksent med trykk på ø’en…

   august 18, 2013
 2. Janne #

  lait pølsen not ir! Gleder meg til Doggie er på plass!

  august 19, 2013
 3. Jeanine #

  I will have to comment in English… Firstly, well done to you for getting yourself and your family safely there!

  Your blog was so funny and so beautifully written. I laughed until I cried and then,fried a little too as I will miss you both at book club and at swimming! U shall miss

  august 19, 2013
  • Jeanine #

   Hate my phone, continued…. Meant to say I shall miss Karna and Abraham too! Poor Doggie, hope you get things sorted for him soon. Much love to you all, look forward to all your news. 🙂

   august 19, 2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: